Om Oss

Lyrestads Gjuteri är ett gjuteri som gjuter i olika gjutjärnslegeringar med fokus på väldigt hög kvalité och finish som framställs av återvunnet material och en miljöanpassad formningsprocess. Vi hjälper även gärna till med efterbearbetning och modelltillverkning genom våra samarbetspartners.
Det mesta av företagets tillverkning går till svenska verkstadsindustrin med inriktning på maskinbyggare. En liten del av vår produktion går till exklusiva prydnadsföremål och byggnadsvård, bland annat k-märkta byggnader.

Vi gjuter:

Vi gjuter i Gråjärn EN-GJL-200 till EN-GJL-300 och Segjärn EN-GJS-400-15 till EN-GJS-700-2. I vikter mellan 0,5 kg till 500 kg håller vi toppklass men vi kan gjuta gods upp till en styckevikt på ca 900 kg.

Korta serier:

Vi maskin och handformar lika gärna för en enstaka produkt som för en längre serie. Det finns inga jobb som är för små för oss.

Snabba leveranser:

Vi har i vårt företag en kort beslutsprocess och en mycket flexibel produktionsplanering. Detta möjliggör snabba leveranser när så krävs.

Hög kvalitet:

I vårt företag kombineras lång yrkeserfarenhet med modern teoretisk utbildning. Detta borgar för en hög kvalitet. 90 % av produktionen går till svensk verkstadsindustri, resten gjuter vi till offentlig utsmyckning och exklusiva prydnadsföremål.